TATCOM 
TATCOM olarak inanıyoruz ki “Birlikte Güçlüyüz, Beraber Büyüyoruz”

BAŞBUĞ
Turizmin Başkentine Başbuğ Kalitesi!

Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyanın 94’ten fazla ülkesindeki müşterilerine güvenilir ve kaliteli yedek parça hizmeti sunan Başbuğ Oto Yedek Parça, turizmin başkenti Antalya’da yeni lojistik merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Başbuğ’un 3000 m²’lik depolama alanına sahip olan yeni lojistik üssü; Türkiye’de 8’inci, dünyada ise 12’inci dağıtım noktası olma özelliğini taşıyor. Antalya Lojistik Merkezi ile Başbuğ 2021’nin ilk yarımında ülke çapında 3’üncü şubesini müşterileriyle buluşturmuş oldu. Yeni lojistik merkezlerini de müşterileriyle buluşturmak için hız kesmeden çalışmaya devam eden marka, yakın gelecekte Diyarbakır şubesini açarak lojistik ağını genişletecek.

İstanbul’da 24.000 m², Ankara’da 6.000 m², Adana’da 3.000 m², İzmir’de 7.000 m², Erzurum’da 3.000 m², Samsun’da 2500 m² ve Konya’da 1500 m²  depolama alanına sahip modern tesisleri olan marka, yıl boyunca büyüme hedefiyle kaliteli ve güvenilir ürünlerini müşterileriyle buluşturmaya devam edecek.

Başbuğ, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak otomotiv satış sonrası sektöründe yeni sistemlerle ilerlemeye devam edecek.

BAŞBUĞ
Konya’da Yeni Lojistik Merkezi

BAŞBUĞ, Türkiye’nin En Büyük Şehrinde!
Sektörün global oyuncularından Başbuğ, Türkiye’nin en büyük şehri Konya’da yeni lojistik merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Başbuğ’un 1500 m²’lik depolama alanına sahip olan dağıtım noktası; Türkiye’de 7’inci, dünyada ise 11’inci dağıtım noktası olma özelliğini taşıyor. Yeni lojistik üssünde, yapılan teknolojik sistemler ile birlikte, büyüyen hedefler doğrultusunda yeni istihdam alanları da oluşturuldu.

İstanbul’da 24.000 m², Ankara’da 6.000 m², Adana’da 3.000 m², İzmir’de 7.000 m², Erzurum’da 3.000 m² ve Samsun’da 2500 m² depolama alanına sahip modern tesisleri olan marka, yıl boyunca büyüme hedefiyle kaliteli ve güvenilir ürünlerini müşterileriyle buluşturmaya devam edecek.

Bugün gelinen noktada, Türkiye’nin yaklaşık %85’ine kendi araçları ile hizmet veren Başbuğ, bu yıl içerisinde Diyarbakır ve Antalya lokasyonlarında hizmet göstermesi planlanan şubeler ile tüm Türkiye’ye kendi araçları ile hizmet verme vizyonu doğrultusunda, önemli birçok yeniliği de hayata geçirerek, sektöre farklı bir soluk getirecektir.

MOTOR AŞİN
İstanbul Anadolu Yakası’nda Yeni Şube
MOTOR AŞİN, İstanbul Anadolu Yakası’nda yeni şubesinde iş ortaklarıyla buluşuyor.

BAŞBUĞ
Samsun’da Yeni Lojistik Merkezi

BAŞBUĞ, Samsun’da yeni Lojistik Merkeziyle iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

MOTOR AŞİN
Gaziantep’de Yeni Şube

MOTOR AŞİN, Gaziantep’te yeni şubesinde iş ortaklarıyla buluşuyor.

BAŞBUĞ
BÜYÜYEN LOJİSTİK MERKEZİ, BÜYÜYEN HEDEFLER!

Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyanın 63’ten fazla ülkesindeki müşterilerine kaliteli yedek parça hizmeti sunan Başbuğ Oto Yedek Parça, İstanbul lojistik faaliyetlerini artık 24.000 m2’lik yeni lokasyonundan yönetecek.

Başbuğ Oto Yedek Parça’nın 2019 yılının başlarında Opel’in yedek parça yetkili satıcılığına başlaması, bünyesine dahil ettiği DEPO, AISIN markaları başta olmak üzere sektörün bir çok önemli oyuncusu ile iş birliğine girmesi ve grup bünyesinde yer alan BOES firmasının PSA Grubu’nun yedek parça dağıtımı konusundaki yeni stratejisi Distrigo projesine dahil olmasıyla birlikte lojistik merkezini büyütme kararı aldı. İstanbul’daki lojistik merkezini 240.000 m3’lük tek bir lokasyona taşıyan marka, yeni lojistik merkezi ile birlikte burada birçok yeniliğe de imza attı.

3 ay gibi kısa bir sürede, 100.000’den fazla referanstan oluşan 4.000.000’dan fazla ürün yeni raflarında yerini aldı. Yeni lojistik merkezinde, yapılan teknolojik sistemler ile birlikte, büyüyen hedefler doğrultusunda yeni istihdam alanları da oluşturuldu.

Kuruluşunun 50. yılında, otomotiv satış sonrası pazarının tüm ihtiyaçlarını verimli ve entegre sistemler kullanarak karşılayan lider firma olma vizyonuyla hizmet veren Başbuğ Oto Yedek Parça, görevinin bilincinde sürekli büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir

BAŞBUĞ
45’lik Marka Daima Bir Arada!

Aradan yıllar geçse de plaklar, başka bir deyişle 45’likler asla eskimedi. Müzik dinlemenin günümüzdeki en kaliteli yolu hala plaklardır. Başbuğ da yıllardır kendi sektöründeki başarısıyla bu izlenimleri yansıtıyor.

Yıllardır sergilediği başarı ve kalitesiyle eskimeyen bir plak gibi çalışanlarını mutlu ederken bir arada da tutan firma, 2020 ile birlikte 45. yılını geride bıraktı. Başbuğ Grup’un tüm markalarının katıldığı geleneksel gala yemeğinde, 45’lik konsepti altında buluşuldu. Yemeğe 70’lerden günümüze şarkılar eşlik ederken etkinlik alanındaki tasarımlar da bu yönde oluşturuldu.

Keyifli bir yemeğin ardından firmanın 45 yıllık büyümesinde özveri ile emek veren çalışanlara takdim edilen plaket töreni ile gece devam etti. Birlikte olmanın gücünü hissettiği etkinlikte Türkiye’nin usta perküsyon sanatçısı Gencer Savaş ve Bandosu, geceye özel olarak hazırladığı gösteriyle geceye damga vurdu. Çeşitli hediyelerin verilmesi ardından gece son buldu.

MOTOR AŞİN
Yemek  Workshop’u

MOTOR AŞİN genel merkezinde keyifli bir Yemek Workshop’u gerçekleştirdi.

MOTOR AŞİN
SCHAEFFLER Eğitim Etkinliği

MOTOR AŞİN, 10 Ekim’de Aydın’da SCHAEFFLER ile beraber düzenlediği eğitimde Yedek Parça Uzmanları ve Ustalarla bir araya geldi. Etkinlikte katılımcılar SCHAEFFLER ürünleri hakkında bilgilendirildi. Eğitimin ardından yapılan Soru & Cevap bölümünde eğitmenler katılımcıların SCHAEFFLER ürünleriyle ilgili sorunlarını cevapladı.  

MOTOR AŞİN
Automechanika Moskova 2019

MOTOR AŞİN 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında Automechanika Moskova’daki standında ziyaretçilerini ağırladı.

MOTOR AŞİN
İzmir’de Yeni Şube

MOTOR AŞİN İzmir Bornova’da şube açtı. Şubenin açılış töreni 23 Temmuz 2019’da birçok ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti.

GENEL OTO – Capital Dergisi

HIDIRUSTA
MANTIS Eğitimi

HIDIRUSTA OTOMOTİV Ağır Vasıta Marka Yönetmeni Sefer Apay, MAN araçlarının yedek parçalarına yönelik bir katalog programı olan MANTIS’in kullanımına yönelik HIDIRUSTA satış ekibine bilgi verdi.

HIDIRUSTA
ZF Aftermarket

HIDIRUSTA OTOMOTİV, merkezinde ZF Aftermarket’i ağırladı. ZF Aftermarket Yedek Parça Satış Şefi M. Öner Yılmaz, ZF ürünleri ve SDM Kataloğu’nun püf noktaları hakkında bilgilerini paylaştı.

BAŞBUĞ
SCHAEFFLER Eğitim Etkinliği

BAŞBUĞ OTO YEDEK PARÇA, Denizli’de SCHAEFFLER ile beraber düzenlediği eğitimde Yedek Parça Uzmanları ve Ustalarla bir araya geldi. Etkinlikte katılımcılar SCHAEFFLER ürünleri, ürnlerin doğru kullanımı ve kullanıcı hakları ile ilgili bilgilendirildi. Ardından ustalar, SCHAEFFLER ürünleriyle ilgili tecrübelerini diğer katılımcılarla paylaştı. Eğitimin ardından bütün katılımcılar akşam yemeğinde bir araya geldi.

BAŞBUĞ
Satış ve Satış Hedefleri Değerlendirme Toplantısı

BAŞBUĞ OTO YEDEK PARÇA, satışlarının ve satış hedeflerinin değerlendirildiği toplantıda, sektörün global iş ortakları AISIN ve FERODO firmaları ile bir araya geldi. Firma yetkililerinin, markanın yatırımlarına ve ürünlerinin teknik yeterliliğine dair yaptıkları sunumlar ile BAŞBUĞ OTO saha personelinin satış hedeflerine yönelik daha verimli bir çalışma performansı gösterebilmesi için etkili bir toplantı gerçekleştirilmiş oldu.

MOTOR AŞİN
SCHAEFFLER Eğitim Etkinliği
 

MOTOR AŞİN, 27 Haziran’da Hatay’da SCHAEFFLER ile beraber düzenlediği eğitimde Yedek Parça Uzmanları ve Ustalarla bir araya geldi. Etkinlikte katılımcılar SCHAEFFLER ürünleri hakkında bilgilendirildi. Ardından ustalar, SCHAEFFLER ürünleriyle ilgili tecrübelerini diğer katılımcılarla paylaştı. 

HIDIRUSTA- Capital Dergisi 

MOTOR AŞİN
AUTOMECHANIKA Dubai 2019 

MOTOR AŞİN, bu yıl 17.si düzenlenen Automechanika Dubai fuarı’nda 10-12 Haziran 2019 tarihlerinde iki gün boyunca standında dünyanın farklı yerlerinden gelen ziyaretçilerini ağırladı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Şekib Avdagiç de yanındaki heyetiyle birlikte MOTOR AŞİN standını ziyaret etti.

MOTOR AŞİN
Automechanika Istanbul’da Öğrencilerle Buluşma

MOTOR ASİN Genel Müdürü Saim Aşçı, Automechanika Istanbul’da standlarını ziyaret eden Borsa İstanbul Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerle otomotiv sektörünün önemi ve geleceği hakkında konuşan Aşçı, nitelikli eğitimin gerekliliğine vurgu yaptı. Mesleğini sevip öğrenmeyi bırakmayanların sektörde fark yaratan aktörlere dönüştüğüne dikkat çeken Aşçı, öğrencilere kendilerini geliştirmelerini öğütledi.

MOTOR AŞİN
Automechanika Istanbul 2019 

MOTOR AŞİN 4-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Automechanika Istanbul’da 4 gün boyunca dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirlerini ağırladı.

HIDIRUSTA
Automechanika Istanbul 2019

HIDIRUSTA OTOMOTİV 4-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Automechanika Istanbul’da 4 gün boyunca dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirlerini ağırladı.

BAŞBUĞ 
– BÜYÜK BAŞBUĞ BULUŞMASI’NDA İŞ BAŞKA EĞLENCE BAŞKA

Başbuğ Oto Yedek Parça, sektörün önemli tedarikçileri ile müşterilerini Büyük Başbuğ Buluşması’nda bir araya getirdi.6 Nisan’da Başbuğ Oto Yedek Parça genel merkezinde gerçekleşen etkinlikte onlarca tedarikçi ile yüzlerce müşteri bir araya geldi. Merkez bina lojistik alanında, organizasyona özel olarak yapılan tasarım ile sanayi sitesi konsepti oluşturuldu.

Başbuğ tedarikçileri ile müşterilerinin sohbet tadında görüşmeler sağladığı etkinlikte, konuklar geleneksel lezzetlerin tadına bakarak, Klasik Otomobil Sergisi ile de bol bol fotoğraf çekilme imkanına kavuştu. Günün ilerleyen saatlerinde Türkiye’nin en iyi perküsyon sanatçısı Gencer Savaş ve Bandosu, geceye özel olarak hazırlanan otomobil farlarından yapılan davulu ve lastiklerden oluşturulan trampetiyle dev bir sahne şovuna imza attı. Organizasyonda eğlencenin zirve yaptığı saatlerde, Güldür Güldür programından tanınan Doğan Akdoğan, Onur Atilla ve Okan Çabalar Talk Şov’u katılımcılarla buluşarak keyifli anlar yaşanmasını sağladı.

“İş Başka, Eğlence Başka” sloganı ile başlayan gece, misafirlerin sürpriz hediyeleri alması ile sonlandı. Katılımcılar, Büyük Başbuğ Buluşması hashtagiyle fotoğraflarının çıktısını alarak, geceden küçük birer hatırayla ayrıldılar.

BAŞBUĞ
Uluslararası Satış Temsilcisi Yetiştirme Programı’nda bu yıl Türk katılımcılar

Sektörde bir ilk olma özelliği taşıyan Uluslararası Satış Temsilcisi Yetiştirme Programı’nın yabancı öğrencilerin Oto Yedek Parça Sektörü’ndeki istihdamına yönelik ilk aşaması 2018 yılında başarıyla tamamlanmıştı. Bunun ardından ikinci aşama olarak nitelendirilen kısımda; projenin kapsamı genişletilerek Otomotiv ve Otomotiv Mühendisliği bölümlerinde okuyan veya yeni mezun olmuş Türk öğrenciler de programa dahil edildiler.

Program sonucunda başarılı olan öğrencilerden bazıları, her geçen gün büyüyerek sektöre katma değer oluşturan Başbuğ Oto Yedek Parça bünyesinde istihdam edinme şansına sahip olmaktadır. Bu program aynı zamanda sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücü talebine de cevap verme noktasında önemli bir yere sahiptir.

HIDIRUSTA AKADEMİ
Otomotiv Teknolojileri Temel Seviye Eğitim Programı

HIDIRUSTA AKADEMİ’nin düzenlediği “Otomotiv Teknolojileri Temel Seviye Eğitim Programı” ilk mezunlarını verdi. Topkapı Okulları işbirliği ve Schaeffler Automotive Aftermarket desteği ile düzenlenen programda katılımcılar 9 hafta 54 saat süren eğitimin ardından teorik ve uygulamalı sınavlarla öğrendiklerini test ettiler. Sınavları başarıyla tamamlayan katılımcılara, Hıdırusta Otomotiv ev sahipliğinde düzenlenen bir törenle sertifikaları takdim edildi. Törene Topkapı Okulları ve Schaeffler yöneticileri katıldı. Sektörde bir ilki temsil eden bu eğitim, orta ve ileri seviye kurlar ile devam edecek.

AŞİN AKADEMİ
Nitelikli Bir Ekip Kimliğinde Teknolojinin Önemi

MOTOR AŞİN, “Eğitime Değer…” sloganıyla yola çıkarak kurduğu AŞİN AKADEMİ bünyesinde yönetim ve çalışma arkadaşları ile birlikte eğitimlere katılıyor. Bu eğitimlerde, kişisel ve kurumsal gelişim başlıkları ile üniversitelerden ve konusunda tanınmış danışmanlık firmalarından destek alınıyor.

Bireysel başarılardan ziyade ekip kimliğinin önem kazandığı ve sürdürülebilir başarıyı sağladığı inancıyla kurulan AŞİN AKADEMİ, MOTOR AŞİN bünyesinde bulunan herkesi ortak hedef etrafında birleştiren bir Ekip Kimliği oluşturmayı amaçlıyor.

“Artık bireyin başarısını değil, departmanın ve tüm organizasyonun toplam kalite standardı başarımızın vazgeçilmez bir gerçeği haline gelmiştir. Bunun için öğrenmeye, eğitim almaya ve sürekli gelişime açık bir anlayışa kendimizi hazırlamaya mecburuz.

Ekip çalışma modelinin başarısında vazgeçilmez bir gerçek de teknolojiyi kullanarak en verimli ERP programları ve bunlara entegre edilebilecek stok, bütçe, planlama, satın alma ve satış gibi araçları ve raporlama birimlerini güvenli ve etkili kullanmakBu farkındalıkla tüm departmanları ve çalışma arkadaşlarımızı eğitim ve uygulamalarla sürekli güncel tutarak ve özellikle IT tarafına cesaretle yatırımlar yaparak pazarda bir adım önde olmayı hedefliyoruz.”

BAŞBUĞ
“Omuz Omuza 2019” Vizyon Gecesi
Başbuğ Oto Yedek Parça yıl sonunda “Omuz Omuza 2019’a” isimli Vizyon Gecesi’nde çalışanlarıyla bir araya geldi. Şişli Marriott Otel’de gerçekleşen etkinlik, Başbuğ Group İcra Kurulu Başkanı Halit Başbuğ’un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmada Başbuğ Oto Yedek Parça’nın pazardaki yeri, 2018’de şirketin yaptığı yenilikler ve Otomotiv Yedek Parça Endüstrisi’nde gelecekte karşımıza çıkabilecek değişiklikler üzerinde duruldu.

Etkinlikte 2018 yılı değerlendirmesi yapılıp 2019 hedefleri konuşuldu. Başbuğ Oto Yedek Parça 2019’da yeni projelerle daha güçlü olacağının sinyallerini verdi.
Etkinliğin sonunda şirketin 44 yıllık büyümesinde emeği geçen çalışanlara ödülleri verildi. Ödül dağıtımından sonra güzel bir konser ile etkinlik sonlandırıldı.

OTO RULMAN
SCHAEFFLER Eğitim Etkinliği

Oto Rulman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe usta ve perakendecilerden oluşan 34 kişilik bir grup katıldı. Program, Oto Rulman Pazarlama Müdürü Gizem Erakın’ın konuşmasıyla başladı. Sonrasında katılımcılar teknik konularda ve yeni ürün uygulamaları hakkında bilgilendirildi. Gün sonunda akşam yemeğiyle etkinliğe kapanış yapıldı.

Basında TATCOM

TANER KAVKACI, TEMOT INTERNATİONAL’IN YÖNETİMİNDE!

Dünya otomotiv yenileme pazarına yön veren satın alma örgütlerinden Temot International yeni yönetimini belirledi. 70 hissedarı ile 5 kıtada 67 ülkede etkinliğini sürdüren Temot’un Yönetim Kurulu’na, Tatcom Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kavkacı da seçildi. Kavkacı, üç yıl süreyle Temot’un global oluşumunda söz sahibi olacak.

Haberin detayı için tıklayınız.